Alex in the country

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Re: Alex in the country

Messagepar Simon » 18 Septembre 2007 15:24

Blur man to write column for political magazine

Bassist bags his own fortnightly slot
1 hour ago

Blur bassist Alex James has been signed up to write a fortnightly column in The Spectator.

The magazine is a conservative-leaning publication, which may jar with some of James' fans, although it also has a history of writers from more liberal political persuasions.

The bassist has become a prolific writer since his band went on hiatus after the release of 2003's 'Think Tank'. He has written a book, 'A Bit Of A Blur', about his experiences in the band, and has also contributed to newspapers such as The Guardian.

The Spectator's editor, Mathew D'Ancona described his new columnist as 'a metropolitan artist who has moved to the country...[who] writes of both worlds with wit, charm and wonderful observation', adding that he was 'delighted' to have the Blur man onboard.

Alex James' columns are set to begin some time next month.

Source : NME
:smoke:
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Re: Alex in the country

Messagepar Nico » 18 Septembre 2007 22:15

Boah il écrit plutôt bien Alex moi je trouve.
Dans a bit of a blur, il utilise bcp de mots français en plein milieu de phrases, c'est assez rigolo, et c'est pas les très connus "rendez-vous" et "cul-de-sac".
Peut-être l'influence du fromage et du champagne !
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Re: Alex in the country

Messagepar Morgan » 18 Septembre 2007 22:57

D'ailleurs je me demande, les mots français qu'il utilise, les anglais les comprennent? je veux dire c'est employé en angleterre? ou ça le fait juste triper de mettre des mots en français...
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Re: Alex in the country

Messagepar Nico » 19 Septembre 2007 20:18

En Grande-Bretagne ? va savoir...

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Re: Alex in the country

Messagepar Charlie » 19 Septembre 2007 21:20

Dizzee Rascal et les Monkeys utilisent les expressions Cul-de-sac dans leur chanson Temptation Greets You Like Your Naughty Friend...
Where's The Magic ?

Morgan a écrit: Muse, je réecouterai quand ils auront le sida
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Re: Alex in the country

Messagepar Simon » 19 Septembre 2007 22:29

Eddie Argos emploie la phase "change your name, it's a cliché" dans These Animal Menswe&r
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Re: Alex in the country

Messagepar dazed » 19 Septembre 2007 22:37

Il n'est pas diplômé en français pour rien ! Il a juste un peu de mal avec les fenêtres ...
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Re: Alex in the country

Messagepar Simon » 19 Septembre 2007 23:14

Pour ceux qui n'auraient pas compris cette blague, faut retourner en 96, sur le plateau de Taratata ou Nagui insiste pour echanger quelques mots en français avec Alex (qui a fait des etudes de francais)".
Nagui : qu'est ce qui a fait naitre le groupe?
Alex : Une fenetre?
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Re: Alex in the country

Messagepar Vincent » 20 Septembre 2007 14:44

Cliché et cul-de-sac me semblent des mots français qui sont passés dans la langue anglaise.
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Re: Alex in the country

Messagepar bruno » 20 Septembre 2007 14:55

Tout à fait Vincent" cliché" est très utilisé et pleins de mots dans le domaine financier. De même que la langue Française s'anglicise à n'en plus finir, la langue anglaise s'est enrichi de nombreux mots de français à une époque plus lointaine (comme d'allemand il me semble, du au fait de leurs construction latine et grecque, donc plus ancienne), mais certains n'ayant pu donné de traduction ou d'approximation possible sont restés à l'état brut.

Enfin aussi je dis beaucoup de conneries.
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Re: Alex in the country

Messagepar Vincent » 20 Septembre 2007 15:03

Non, c'est ça ! :wink: Il y a eu de très nombreux va-et-vients entre les langues anglaise et française. Ce qui fait que pour certains mots, on hésite à les cataloguer dans une langue ou une autre.
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Re: Alex in the country

Messagepar Morgan » 21 Septembre 2007 11:26

Non mais cliché et cul-de-sac c'est connu que ça se dit en anglais, comme "en garde", souvenirs, ou rendez-vous... Moi je parlais de mots un peu plus étonant (mais dommage j'ai pas d'exemple....)
L'Allemand aussi en effet a quelques mots français comme "Portemonaie" ou "A propos".
D'ailleurs ya un truc marrant en parlant de tout ça... le verbe "to chat" vient du français tchatcher...
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Re: Alex in the country

Messagepar bruno » 21 Septembre 2007 11:36

Je vais résumer.

Il y à énormément de mots français qui ont été traduits en Anglais. La langue anglaise à été latinisée( le latin la base de tout) par rapport au Français. Et puis il y aussi le fait historique de la formation de ce pays qui à été plus récente que la notre, et le passage des Normands aussi.

Je suis pas trés clair.
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Re: Alex in the country

Messagepar luminous » 21 Septembre 2007 12:57

Le latin n'est pas arrivé jusqu'en angleterre me semble-t-il... Tout s'explique par la venue de Guillaume le Conquérant au 11ème siècle qui a amené avec lui toute sa troupe française. Ensuite le français était considéré comme la langue de l'élite (d'où la devise "honni soit qui mal y pense" chère à Damon).
Le passage des normands a quant à lui laissé de nombreux mots tels que "sky" ou "skin"
Mais l'anglais c'est avant tout une langue germane sinon...

voilà voilà...
bruno a écrit:Un album de Saez c'est comme boire au robinet en Inde...
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Re: Alex in the country

Messagepar bruno » 21 Septembre 2007 14:10

Ah mais moi je m'incline devant les étudiants de langue Anglaise.

Je voulais dire que vu que nos mots descendent du latin, il en à été fait une adaptation.

Je sais que j'ais pas été clair.
Dernière édition par bruno le 21 Septembre 2007 15:56, édité 1 fois.
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Audrey a écrit:de toute façon la parole de Bru c'est l'évangile
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Re: Alex in the country

Messagepar Simon » 21 Septembre 2007 15:32

je sorS :mrgreen:
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Re: Alex in the country

Messagepar bruno » 21 Septembre 2007 15:57

Simon a écrit:je sorS :mrgreen:


Ah oui où ça? :mrgreen:
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Re: Alex in the country

Messagepar Nico » 21 Septembre 2007 19:00

bruno a écrit:Ah mais moi je m'incline devant les étudiants de langue Anglaise.

Je voulais dire que vu que nos mots descendent du latin, il en à été fait une adaptation.

Je sais que j'ais pas été clair.


Elle n'est même plus étudiante d'abord ! Elle ramène des sous-sous à la maison ! :mrgreen:
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Re: Alex in the country

Messagepar bruno » 10 Octobre 2007 16:12

C'est pas pour être médisant :

Yet another fortnight of digging and dumping, and the new garden is starting to take shape. On the back of The Cheese tasting so nice, I ordered a fruit cage and a greenhouse and 250 yew trees. That was when I called my management company to check when my next book advance was going to hit the coffers. I haven't started writing it yet. I know what it's about, though. It's going to be like A Year in Provence, only cheesier. "You had your book money on 7 July," they said. I checked again. I had. I'd blown it all on diggers and casual labour. It was bad. It takes a year to write a book, almost as long as it does to make a cheese.

Still, I was unable to stop the digging. I'd rather go to debtors gaol than leave this garden unfinished. I need to do it. The thing that has really got hold of me is the mound that has started to accumulate at the end of where the pergola is going. It has cast a spell over all the men here: builders, bassist, bergers, and small boys. It was spoiling the view from the garden a bit, but the view from the top makes it worthwhile. You can see all the famous people's houses from up there. I took Claire to have a look at my mountain. She said, "I didn't think it was going there. Can you move it over there?"

I'd done my dough and the mountain was in the wrong place. I called Juliet and asked her if we could really only make 200 cheeses a week, but I knew the answer. Mass-produced food is almost all crap. It's really hard to make more than a couple of hundred of something without compromising quality – yet the majority of all the food we buy is manufactured in huge quantities. The business model is about how many you can make, not how good it is. It's wrong.

I told Juliet that I might have to disappear to Eastern Europe, where Blur are currently riding high on the back of a beer commercial, and DJ for a couple of years to pay for the big holes I've been digging in the back garden. Or, God help us, I might have to go to the jungle and eat maggots. Juliet had some good news, though: the pickled cheese that has been sitting at the back of her fridge since summer has suddenly started to taste nice again. I tried my batch. It was true. It was a new cheese paradigm, back from the dead. "We could call it cheesus," I said.

Then my manager came for lunch. He'd been fishing that morning and he'd brought some trout with him. We sat in the garden and watched the diggers. I pulled a stalk of celery out of the earth and smeared some Little Wallop over the end of it. He tasted it. I haven't seen him look so amazed since Blur blew the roof off the tent at Reading back in 1993. "Alex," he said, "that's delicious, that's really, really delicious! My God. How many can you make? By the way, that wasn't your book advance that was paid into your account in July. It was your delivery advance for your last one, so you've got some more bread coming your way."



Mais n'empeche que ça l'arrangerai bien de faire du fric un peu...ça coute du pognon tout ça...Je dis ça, hein...

The independent comme d'hab...
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Re: Alex in the country

Messagepar Charlie » 11 Janvier 2008 17:15

But is the bassist's homemade cheese better then the supermarkets?

Blur’s Alex James has bonded with Dizzee Rascal over cheese.

The rapper revealed the friendship while he filled in for Radio 1 DJ Zane Lowe, who is currently on holiday.
“Yeah, big up him (Alex), he gave me some cheese yeah,” explained Dizzee Rascal. “He sent me some cheese to check, nuff respect to that.”
Rascal revealed he liked the bassist's cheese – which he makes on his own farm – but said it faced tough competition from his favourite bite.
“It was strong,” the rapper said of James’ cheese. “Big up to that, but boy oh boy, it was hard! The best cheese I've ever tasted is (cream cheese) Laughing Cow innit, what's that? BabyBel you know that! It does the job you get me, it does the job!”
Meanwhile Lowe has got a host of acts to present his show while he is away, with Kasabian up next, taking over on Monday (January 14).


Cheeeeese :drunk:
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